Van de Maya´s naar Bob Marleys world! - Reisverslag uit Palenque, Mexico van Annet Romkema - WaarBenJij.nu Van de Maya´s naar Bob Marleys world! - Reisverslag uit Palenque, Mexico van Annet Romkema - WaarBenJij.nu

Van de Maya´s naar Bob Marleys world!

Blijf op de hoogte en volg Annet

08 Februari 2006 | Mexico, Palenque

Vorige keer zat ik nog helemaal gebroken achter de computer na een zware paardrijrit! Nu voel ik me bijna hetzelfde na een nachtbus van Chezumal naar Palenque te hebben genomen! Wij als Nederlanders zijn te lang om lekker opgekruld, zoals de mexicanen doen, te slapen! Heb vandaag even het gevoel dat ik flink ben wezen stappen maar ach gaat ook wel weer over.

Ben nu dus in Mexico maar ben de afgelopen week eerst nog in Tikal bij de Maya´s op bezoek geweest en daarna Bob Marleys verjaardag gevierd op Caye Caulker in Belize!

Tikal was echt geweldig! ´s Middags al naar de ruines toe gegaan om de zonsondergang te zien te midden in de natuur en alle Maya ruines! Dit was al n geweldig gezicht en uizicht! Na een nachtje bijna bevroren te zijn geweest in de hangmat, zijn we vroeg opgestaan om de zonsopgang te zien of beter gezegd te horen!

Wat geweldig om te horen en te zien hoe alle dieren in het de jungle ontwaken uit hun slaap! Brulapen, toecans, papegaaien, spechten, ze vlogen je bijna om de oren! Raar gezegd maar je voelt je op dat moment bijna een aap op een van de Maya tempels!

Na de zonsopgang als Maya verder gegaan in het nationaal park! Tempeltje op tempeltje af! Mijn beenspieren zijn nu aardig getraind! Soms was het zo ontzettend stijl dat ik dacht hoe hebben die Maya´s al die stenen naar boven kunnen krijgen in die tijd! Is echt een applausje waard!

Na alle Maya´s gedag gezegd te hebben, op naar het eiland van Bob Marley, Caye Caulker! Eerst naar Belize City gegaan om de boot te pakken! Dat was wel even schrikken! Ontzettend armoedig en heel veel verslaafde mensen op straat. Schreeuwen, roepen en aggressief, voelde me er niet echt op mijn gemak!

Toen op de boot naar Caye Caulker en daar was het een totaal andere wereld. Een azul blauwe zee, reggea muziek op de achtergrond en door a la Bob verwelkomd op het eiland! Voelde me er direct thuis! Heb in een ontzettend leuk hostel geslapen direct aan de Caribische zee en alleen maar leuke en grappig mensen!

Helaas de Blue Hall niet gedoken want ja dat zat echt niet in mijn budget! Wel een geweldig zeiltocht gemaakt en tijdens het snorkelen kwam ik haaien, roggen en vissen met alle kleuren van de regenboog tegen! Echt super gaaf! Zelfs nog dolfijnen die rondom ons zeilbootje zwommen! Toen was het voor mij natuurlijk helemaal compleet!

De laatste avond was de verjaardag van Bob Marley dus in elke reggea bar was het een groot feest! One love, one life....... de hele avond lang! Kan stellen was n leuk feestje!

Gistermorgen was het over met het mooie weer dus tijd om te gaan! Dat bracht mij hier in Palenque in Mexico! Alweer mijn allerlaatste land van mijn trip! Heb zin om Mexico te ontdekken en helemaal in dat Jochen in 8 daagjes komt! Ja het is nu echt aftellen hoor! Kijk er ontzettend naar uit!

Ga zo nog maar eens even een dutje doen want ben helemaal kapot!

Hoop dat alles aan de andere kant van de zee goed gaat! Doe rustig an en tot heel erg snel alweer!

Dikke kus! Annetje

• 08 Februari 2006 - 21:26

Pauline:

Hey Annet,

Wat ben je toch ook een avonturier he, bergen beklimmen en zwemmen tussen de haaien. Ik doe het je niet na hoor... maar zeker iets om nooit meer te vergeten. Nou veel plezier nog en leuk dat J al bijna langs komt.

Have FUN.

Groetjes Pauline

• 09 Februari 2006 - 07:44

Marlies:

Hey Annetje,
    Wat gaaf allemaal weer om te lezen zeg! Echt geweldig! Echt ik ben zo benieuwd naar alle foto's!
    Ook lekker dat Jochen al snel komt man! Zijn jullie eindelijk weer ff samen!!!

Geniet geniet en geniet meid!!
    Dikke kus Marlies
    PS de leuke bredafeestjes staan alweer op de planning en dan kun jij er weer lekker bij zijn!

• 09 Februari 2006 - 07:50

Madre:

he lieverd
    Wat weer een leuk verhaal. Ik zie je al helemaal swingen op de muziek van Bob Marly. Lekker weg dromen met een wijntje. Had je na afloop ook hoofdpijn? Wij gaan vandaag naar de opening van Kicker kindermode. Frouwkje kon niet meer wachten. je kunt de dagen nu aftellen tot Jochen komt. Nog veel plezier daar.

• 09 Februari 2006 - 10:18

Broeder:

Hey suuuusieee mannnn.
    En vergeet het niet hé Go slow mannnnn! Palenque is echt te gek zit je in één van die boomhutten daar? Geniet nog maar even lekker van je laatste maand want die is tot mijn schrik alweer aangebroken. Wat gaat die tijd toch snel. En nu vliegensvlug naar Mexico city want je wilt Jochem natuurlijk niet missen hé.

• 09 Februari 2006 - 11:18

Marleen:

heey Annet!!

Echt suuperleuk al die verhalen! De tijd gaat echt zo snel, nog ff en dan zit je alweer thuis! En dan ben ik alweer bijna onderweg naar Singapore en Phuket (met school dan he :p) Nou superveel plezier nog in Mexico, komt helemaal goed denk ik!

Veel liefs, Marleen

• 09 Februari 2006 - 11:29

Laura:

Hej Annet.
    Wow het gaat idd snel nu. Ik zal je leuke reisverhalen missen, maar voorlopig ben je er nog wel even! Lekker genieten van Mexico en Jochen :-) Ben ook aan het 'reizen' vlgd week naar London en daarna naar Paris met Zizo.
    Kusje!

• 09 Februari 2006 - 18:32

Tantanneke:

hoi annet
    wat een verhalen zeg. Mogen volwassenen eigenlijk ook in zo'n hostel? Leek me wel wat. Zal nog wel even duren voor ik zo'n wereldreis kan maken, pensioen??
    hier alles goed in brabant. casper is in voorbereiding voor de carnaval. We hebben een crosstrainer gekocht, dus zijn straks weer helemaal in shape.
    Veel plezier nog straks daar met je loverboy!!
    gr casper en anneke en de rest van de familie
    binnenkort mogelijk uitbreiding, nl pups, alleen de hond wordt nmaar niet loops, partner is al geregeld voor een intiem samenzijn in de garage.

• 09 Februari 2006 - 19:09

Sandra Jansen:

Meisje, echt super van je dat je dit allemaal onderneemt hoor. Echt heel knap. Wat heerlijk om dat straks allemaal met Jochen te kunnen delen. Geniet er van.

Liefs Sandra

• 09 Februari 2006 - 20:03

Romke:

Hey Annet,

Wat een gave verhalen wederom!Echt ik kan er een plaatje van in mijn hoofd van verzinnen.Mexico heeft me altijd een mooi land geleken en dat klopt dus.
    Geniet er lekker van en voor je het weet,staat je lover naast je!
    Have fun,liefs Rom

• 09 Februari 2006 - 21:16

Willeke En Marcel:

hoi nichie leuke verhalen hoor. wij gaan morgen de kou op zoeken in oostenrijk. lekker even skien.
    Verder veel plezier en geniet samen met jochen nog van de laatste weken he.
    groetjes willeke en marcel

• 09 Februari 2006 - 21:43

Rudie:

Hey Annet

Is je rug al weer wat beter? Heb je ontmoet bij Finca Ixobel (ik was Tjerk 2 geloof ik)
    Moet zeggen dat het boek 'The Beach' so far een mooi boek is. Hoe is troost? Ik zit inmiddels weer in het koude vertrouwde Nederland :S:S

Veel plezier verders,
    Rudie
    (derrudie@yahoo.com)

• 10 Februari 2006 - 07:45

Renske:

hoi, vermoeide bijna blutte reiziger. Hier alles goed. We zijn allemaal in Kickerstijl de nieuwe winkel van Frouwkje gaan bekijken en dat is geweldig mooi geworden. Veel plezier met aftellen en met Jochen.
    See you! tante

• 10 Februari 2006 - 10:09

Anne:

He bosbewoner! Zo gaaf man allemaal! Je verhalen zijn echt tof... You are a lucky lady... geniet er nog ff van... en nu komt Jochen ook nog! Ik ga morgen bij Cedric op bezoek! een weekje en daarna nog ff naar oostenrijk snowboarden! Geniet jij nog ff lekker van de zon dan doe ik precies het tegenovergestelde! Liefs

• 10 Februari 2006 - 12:21

Baukje:

Hee Annetje wat een verhalen zeg en ook erg leuk om te lezen,je vriendje onderweg naar je toe kan niet meer stuk geniet er nog maar lekker van.Wij gaan morgen naar je moeder haar verjaardag en gister bij kickerkindermode geweest echt gaaf hoor.Ik kijk al weer uit naar je volgende verhalen groetjes Baukje

• 10 Februari 2006 - 12:33

Marleen:

Hey schwester!

Krijg de kriebels van die haaien man!
    Mot r niks van hebben!!:):)
    Je hebt toch niet stiekem een jointje gerookt daar in Bob Marley land he?!hahaha
    We moeten je maar een beetje in de gaten houden!
    ~Gelukkig komt Jochen dat voor ons doen!haha
    Nee hoor schwester!!!
    Veel plezier weer,

Dikke x Selenie

• 10 Februari 2006 - 13:27

Broeder:

Hey Selenie,

wat probeer je onze familie nou weer in discrediet te brengen. dat soort dingen gebeuren niet in het Noorden van ons koude kikkerlandje! Of is het sinds gisteren Kickerlandje?

• 10 Februari 2006 - 13:45

Ilse:

He annetje! Wow wat een leuk verhaal om te lezen en wat moet dat snorkelen vet zijn geweest zeg! En wie kan nou zeggen ik heb Bob z´n verjaardag gevierd bij ´m thuis! haha..ik denk bijna niemand!
    Goed om telkens te lezen dat je zo aant genieten bent.
    enne ik denk zo maar dat dat genieten over 2 weken dubbel zo veel wordt! helemaal super dus. Have fun!
    Kus

• 10 Februari 2006 - 13:45

Ilse:

Goed om telkens te lezen dat je zo aant genieten bent.
    Kus

• 10 Februari 2006 - 16:06

Will:

annet wat weer een superverhaal! heerlijk om te lezen en dat je nu in palenque bent is voor ons wel heel speciaal want 5 jr geleden zaten wij daar met zn 18en met oud en nw. besos!!!

• 11 Februari 2006 - 21:35

Jelly Moes:

hoi annetje gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder. ik hoop dat je het nog steeds naar je zin hebt maar we missen je wel dikke kus Wieger en Jelly

• 12 Februari 2006 - 19:29

Anouk:

Hee Annet,
    las net over je paardrijkont...ik bij finca Ixobal de 8uur durende rit gedaan..vraag me niet waarom?!?!?! Tikal was gaaf...en nu Palneque waar ik begonnen ben, super!! Geniet ervan!!
    Kus uit het koude Holland

• 14 Februari 2006 - 12:03

Lianne:

Hey meis,
    Heerlijke verhalen en foto's en over een paar daagjes Jochennnn! De laatste paar weken saampjes doorbrengen...geniet ervan!Dikke X Lianne

• 15 Februari 2006 - 08:19

Nynke:

Hey Annetje,

Hier gaat alles zeker goed. Voor ons is het ook aftellen haha. We gaan over paar daagjes op vakantie. Nog een paar dagen en dan... haha. Maragoed ik zou zeggen geniet er nog even van. Zo te zien is het daar lekker feest!! Groetjes Nynke

• 16 Februari 2006 - 11:18

Tjerk:

Is ie er al?????

• 16 Februari 2006 - 13:02

Evelien & Marleen:

He Annet! Je zuster is nu effe bij mij in Grunn op bezoek, en we hebben het over jouw geweldige reis...enne...Die kim en hermien die je bent tegengekomen, ken ik!!! haha. Kim is een goed vriendinnetje van me uit Emmen! Grappig he, wat is de wereld dan toch klein!:) Je zussie is helemaal klaar voor de wintersport in Hallstatt met onze schoonfamilie!Helaas moet ik dit jaar verzaken..:( Heel veel plezier met je kerel de komende tijd, en we horen je verhalen graag 'live'als je weer veilig in Oethoezen bent!
    Liefs, Evelien & Selenie

• 16 Februari 2006 - 15:29

Jan En Mariska:

Hee Romkema!!

Nou het is geheel wederzijds. Wij hebben het ook.. op z'n brabants.. kei gezellig met jullie gehad! heel veel plezier en succes vananvond. We zullen aan je denken. Over een half uurtje staat er alweer een tourtje op ons te wachten. We zitten in een heel leuk hostel. In een dorm!!! Haha Hostal Pochon. Misschien wel leuk als jullie in oaxaca zijn. Ze hebben een website en ook heel belangrijk ortopedische matrassen!! Je weet niet wat je meemaakt.En waarschijnlijk vertrekken we morgen avond naar de city! Nou meid geniet van je tijd met Jochen en die foto avond gaat er zeker komen! Dikke kus Jan en Mariska

• 16 Februari 2006 - 17:50

Marieke:

He Annet!
    Nog een paar uurtjes en dan is Jochen er al! Ik weet zeker dat je momenteel staat te stuiteren van de zenuwen!
    Ik vond het inderdaad ook erg gezellig om met jou, Jan en Mariska lekker rond te hangen! En wat betreft een meeting, die gaat er inderdaad uiteraard van komen!
    Ik zie je in Oaxaca, Paulina hostel!
    Dikke zoen, en geniet van je tijd samen!
    X Marieke

• 16 Februari 2006 - 20:26

Frouwkje:

hee annet,wat heerlijk dat jochen nu bijna bij je is of niet moet een goed gevoel zijn.ik ben bijna een week open met kicker kindermode en ik moet zeggen het is geweldig!!!!!super leuk om nu lekker zelf baas te zijn en lekker te verkopen wat wij mooi vinden!!de reacties zijn allemaal zo leuk dat is echt kicken met kicker kindermode!annet veel plezier met jochen en tot snel!!!!!!!!!!!!!!!frouwkje en de rest

• 17 Februari 2006 - 22:16

Tjerk:

Is ie er nog steeds niet???? ;)