Gebroken oma Annet ! - Reisverslag uit Flores, Guatemala van Annet Romkema - WaarBenJij.nu Gebroken oma Annet ! - Reisverslag uit Flores, Guatemala van Annet Romkema - WaarBenJij.nu

Gebroken oma Annet !

Blijf op de hoogte en volg Annet

01 Februari 2006 | Guatemala, Flores

Zit hier helemaal gebroken met vreselijke bekken- en rugpijn of eigenlijk waar heb ik geen pijn, achter de computer! Als je me hier door de straten ziet lopen denk je echt dat ik een oud omaatje ben maar het is toch echt mij.

Ik dacht op Finca Ixobel, heb al veel vervoermiddelen gebruikt maar op het paard had ik me nog niet durven wagen. Het moest er toch een keer van komen dus me ingeschreven voor een twee uur durende uitrit! Had eigenlijk al direct wel door dat ik niet echt een natuurtalent was, maar goed leuk om eens uit te proberen!(Geloof niemand in huize Romkema behalve Kendra dan) De tour was heel leuk langs allemaal bloemenvelden in de bergen omringd door wilde paarden! Super gaaf!

Tussendoor even een tussenstop gemaakt en toen dacht ik al dat hobbelen op zo´n paard is niet goed voor Annetje! Toen begon Joleen, een candees meisje me vreselijk uit te lachen! Ja hoor, door al dat hobbelen was mijn hele kont uit mijn broek versleten en vershceurd! Liep ik daar voor aap! Toch verder gegaan in de bergen. Op het laatste moment dacht mijn paard Camaron er nog een leuk feestje van te maken om eens zijn springkunsten te tonen! Stel je voor mij op dat paard door het weiland jumpen, doodeng, gillen en na 2 minuten had mijn makker het eindelijk door dat dit het niet helemaal was!

Heb de hele dag moeten bijkomen! Op den duur kon ik niet eens meer zitten van de pijn en vanmorgen kwam ik helemaal gebroken als oma Annetje uit bed! Rustig an dus!

Heb nog een leuk avontuur meegemaakt! Een survival zwemtocht in de grotten van Las Marias in Semuc Champey! Super gaaf! Met kaarslicht hebben we de grot ondekt! Wow! Zwemmen, klimmen, springen van rotsen, watervallen door klimmen echt super gaaf! Anderhalf uur ploeteren in het water om uiteindelijk de uitgang te vinden van de grot! Was een hele klus!

Op een gegeven moment had ik echt zoiets van als ik hier de weg kwijt raak zien ze me in Nederland nooit meer terug! Gelukkig ben ik er nog hoor! haha!

Nu zit ik Flores en ga ik vanmiddag naar de Maya ruines van Tikal! De grootste van Guatemala! Ik ga er overnachten om morgen de zonsopgang te zien met als achtegrond muziek de tocans, apen en nog veel meer andere dieren. Heb er zin in!

Zat gisteren het nieuws te kijken op internet en het is gewoon -2 in Nederland! Brrrrr! Blijf hier nog maar even denk!

Succes met alles daar en ik ga op naar Tikal!

Dikke kus! Annetje

• 01 Februari 2006 - 15:48

Annelies:

lieve annet dat klinkt allemaal spectaculair hoor! maar hoef anky nog geen mail te sturen dat ze concurentie krijgt!
    je verhalen maken me wel nieuwsgierig! misschien ook maar een keer die kant op!
    geniet nog maar en laat dat knolscheuren maar even voor wat het is, zwemmen gaat je duidelijk beter af! haha! succes oma! veel liefs en dikke X

• 01 Februari 2006 - 16:03

Renske:

Hoi Annet, Dat paardrijden zit toch echt in de familie hoor! WE hebben het geleerd op de boerderij bij tante Frouwkje en ik heb ook nog natuurritten gemaakt op Ameland en Gaasterland. Maar niks voor jou dus.
    Sterkte en weer veel lol.
    Tante

• 02 Februari 2006 - 21:34

Thomas:

Wow, klinkt nog allemaal erg super daar!" Jammer dat wij niet naar Tikal konden...
    Bah, ons laatste dagje in Cancun, afscheid nemen van iedereen, haat ik!
    Mja, nog wel 4 dagen New York in het vooruitzicht"!!
    Have fun nog en we houden contact!! DIkke kus Thomas

• 03 Februari 2006 - 20:58

Marleen!:

Hey schwester!

hahaha hoe kom je dr nou ook bij om op een PAARD te gaan zitten!!!!
    Haal zulke dingen ook nooit in je hoofd als Romkema zijnde!:):):)
    Maar moest erg lachen om je verhaal!

Dikke x Selenie!

• 04 Februari 2006 - 11:07

Maaike:

Heee lieve annet,
    Hoop dat het nu weer beter gaat met je rug, want rugpijn en op reis zijn, gaat lastig samen! Echt super verhaal van je grottentocht, helemaal cool!!
    Meis doe rustig aan en let goed op je rug en veel plzier is Tikal alvast.
    Hele dikke kus van Maikie

• 06 Februari 2006 - 09:18

MR X:

Hey cowgirl! Heb je alweer een beetje beweging kunen krijgen in die stijve rug en benen? Het is natuurlijk ook vragen om moeilijkheden een romko op een paard. Marleen is er al eens mee op hol geslagen, ikzelf loop nog steed wijdbeens en jij bent nu ook voor het leven getekend. Nog maar even en Jochen komt. Heb je vast al zin in, liefs bro

• 07 Februari 2006 - 09:44

Nynke:

heey ANnet,
    Ik wordt al weer helemaal jaloers als ik dit zo lees. NIet natuurlijk de pijn, maar al die vette dingen die je meemaakt. En nee niemand uit de fam. Romkema is echt geschapen om paard te rijden!! hahah Daar hadden we het bij tante baukje nog over haha, maar Kendra had alweer een prijs gewonnen. Nou ik hoor het wel weer.

Groetjes Nynke en geniet er nog ff van he!!!!!