Expeditie Pacaya; top niet bereikt! - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Annet Romkema - WaarBenJij.nu Expeditie Pacaya; top niet bereikt! - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Annet Romkema - WaarBenJij.nu

Expeditie Pacaya; top niet bereikt!

Blijf op de hoogte en volg Annet

14 Januari 2006 | Guatemala, Antigua

Kom net terug van een zware en bizarre tocht aan de Vulkaan Pacaya vlakbij Antigua! Iedereen die hier komt heeft de Pacaya beklommen dus ja, daarbij kan ik natuurlijk niet achterblijven!

Vanmorgen om 5.15 uur ging de wekker om de klim te gaan doen! Het weer zag er al niet zo heel erg goed uit maar ja altijd positief blijven denken he! Hoe dichter we bij de vulkaan kwamen hoe slechter het werd. Er was absoluut geen zicht misschien iets van 10 meter. Uiteindelijk toch aan onze tocht begonnen! Het eerste anderhalve uur ging lekker en ik stond versteld van mijn klimkunsten!

Maaaaaar toen kwamen we dicht bij de top en het waaide daar, echt niet normaal! Normaal gesproken is dit ook het geval, iets van 60 km per uur, maar nu was het rond de 90 km! Je waaide gewoon van die vulkaan af! Wij bikkels gingen natuurlijk door want ja je wilt toch wel zeggen dat je de top van de Pacaya hebt bereikt! Met grote stappen, tot je knieen in het lava, de wind om je oren, niks kunnen zien door alle het stof, hebben we iets van 5 minuten voor de top onze expeditie moeten staken. Het was niet meer vertrouwt! Heel erg jammer maar ja als je bijna je gids de lucht in ziet vliegen dan wil je wel terug hoor!

Heb wel iets heel erg moois gemist! Je kan namelijk in de krater van de vulkaan kijken en een geweldig uitzicht hebben! Jammer maar helaas!

Nu zit ik dus helemaal uitgeput achter de computer! Ga zo maar eens genieten van de overheerlijke koffies hier!

Ben dus in Antigua in Guatemala en ik heb het gevoel dat ik in Amsterdam loop maar dan in een andere omgeving. Antigua is een coloniaal stadje waar eigenlijk iedereen spaans leert! Heel erg westers georienteerd en in alle hoeken en straten vind je toeristen! Toch is het even lekker om gewoon alles te kunnen kopen wat er in Nederland ook is! Ja behalve heerlijk bruin brood, kaas en de boerenkool van mijn moeder, maar ik vermaak me hier wel hoor!

Verder gaat alles goed met me! Een beetje heel erg verkouden want van 35 graden ineens naar 16 graden is toch wel een heel groot verschil!

Hoe gaat het allemaal met jullie? Allemaal weer gewend aan het normale ritme na de feestdagen! Ik moet eigenlijk zeggen dat ik blij ben dat ik niet in Nederland ben want die januari maand vind ik nooit wat! Heb ik hier gelukkig geen last van! Hoop snel wat van jullie te horen en heb weer n aantal foto's geplaatst dus geniet!

Een dikke kus van Annetje uit het kleurrijke Guatemala!

• 14 Januari 2006 - 20:17

Marjan:

Hi Annet!

Ik vind je een echte bikkel hoor! In weer en wind een klimtochtje doen! Alleen jammer dat je de top niet bereikt hebt. Maar beter een Annet die de top niet heeft gehaald, dan helemaal geen Annet meer! Wens je nog veel leuke en spannnende avonturen toe. En wat fantastisch dat je een deel van je reis samen met Jochen kunt beleven! Veel plezier! En hier komen we de maand januari ook wel weer door.

• 14 Januari 2006 - 20:28

Will Hageman:

lieve annet, ook al heb je deze top niet bereikt voor mij ben je al een:

T O P P E R !!!!
    besos will

• 14 Januari 2006 - 21:47

Frouwkje:

he annet wat en mooi verhaal en ook al heb je het niet bereikt toch is het een topprestatie!heb net weer even lekker met je gekletst op msn daar kan ik toch zo van genieten he?en je weet het he we gaan nog steeds samen op weg!we houden van je dikke tut van ons uit balk

• 15 Januari 2006 - 00:13

Bro:

hoi nettekenet!

Jammer van de klim maar wel weer een mooi verhaal verzameld en een paar echte expeditie foto's en er zijn niet veel mensen die dat kunnen tonen na een bezoek aan Guatemala.

Happy Travels!

• 15 Januari 2006 - 11:34

De Padre En Madre:

He Annet dat was alweer een mooie belevenis en die top,ach soms is ie vanaf de onderkant mooier hoor!!wij gaan even naar Workum Kendra's Verjaardag vieren en oom nico feliciteren de groeten en ik proef hiwer zelfs de vis !!Jaloers!!

• 15 Januari 2006 - 12:12

Selenie!:

Schwetser!

COOl je foto voor mij!hahah
    Ben je ff bij MARLEN naar de kapsalon geweest?haha
    Nee echt leuk!
    Je zag aan je foto's dat het idd heeeel hard waaide op de vulkaan!
    Niet normaal!
    Wel jammer dat je de top niet heb gehaald maar zo te zien was het beter om naar beneden te gaan!
    Mis je!

Dikke x Selenie!

• 15 Januari 2006 - 14:42

Marjon:

Heej Annetje!

Wat weer een avontuur zeg! Leuke foto's ook weer! Ik ben alweer aan de studie; woensdag hebben we de uitvoering van ons evenementje...leuk dat afstuderen...
    Nou, weer heel veel plezier gewenst en ik zie uit naar je volgende avontuur!

xxx Marjon

• 15 Januari 2006 - 16:56

Willem:

Hey annetje,

Wat heb je een schattig omatje ontmoet... haha! Je vermaakt je nog steeds prima, mooi om te lezen waar je allemaal mee bezig bent! Echt gaaf die beklimming... sportief hoor! Succes nog daar!!!

• 15 Januari 2006 - 18:49

Karlijn:

Hee Annet,
    Over boerenkool weet ik niets, maar lekker bruin brood met kaas verkopen ze bij café Charlotte. Een duits cafeetje, als je bij de arc en la merced een stukje verder loopt. Echt een aanrader!! Geniet maar lekker verder van een beetje luxe, doe ik ook, heb net je broer overgehaald dat ie me mee uit eten neemt! ;)

• 16 Januari 2006 - 07:46

Renske:

Dat was even afzien zo op de foto's te beoordelen.
    Maar je hebt er weer een topervaring bij.
    Veel plezier weer!

tante

• 16 Januari 2006 - 09:40

Marlies:

Hola chica bonita,
    que tal?
    Wat een gave dingen doe je toch weer!Leuk om te lezen en zo leuk om die fot's te zien!Idd balen dat je de top niet hebt gehaald van d vulkaan, maar ach, je hebt al veel moois gezien en gaat nog veel mooie dingen beleven volgens mij!
    Je ziet er goed uit op de foto's, die op het strand is ook mooi geworden, maar mijn favoriet is natuurlijk jij in pyama, haha. Ik had hem toen natuurlijk niet gezien omdat ik al weg was, maar ziet er goed uit!
    Hier met Marliesje is alles goed. Heb net 2 verstandskiezen laten trekken, dus nu twee enorme gaten.verder bezig met solliciteren (heb er echt veel zin in als ik denk aan evenementenorganisatie of iets dergelijks!
    En jij, ga jij opzoek naar een baan als je terug bent?Of nog niet echt mee bezig?
    Nou meid, ik mis je, heb enorm zin om metje te kletsen, maar daar wachten we effe op tot je terugkomt.
    Chao guapa!
    Muchos besos Marlies

• 16 Januari 2006 - 11:29

Lauk:

Ga zo ff je foto's bekijken! Oh annetje ik wou echt dat we samen een bakkie konden doen :-) GEZELLIG!!! De januari maand is idd borring!!!
    Grote Kus!

• 19 Januari 2006 - 10:33

Nico En Gea:

jammer dat je het niet hebt gehaald. Wij zijn nu in de feestmaand puhf maar wel gezellig zondag de Romkema´s xxxjes

• 22 Januari 2006 - 19:50

Jelle:

Hej annet ik dacht dat ik deze keer de eerste zou zijn maar hij staat er nog niet jammer hoor want ik moet hem nu uitzetten want moarn mutte we wer nei skaolle maja ik wil je nog veel plezier en suc6 wensen :) jelle

• 22 Januari 2006 - 20:03

Jelle: