Hobbels, bobbels en blauwe plekken - Reisverslag uit Montezuma, Costa Rica van Annet Romkema - WaarBenJij.nu Hobbels, bobbels en blauwe plekken - Reisverslag uit Montezuma, Costa Rica van Annet Romkema - WaarBenJij.nu

Hobbels, bobbels en blauwe plekken

Blijf op de hoogte en volg Annet

05 November 2005 | Costa Rica, Montezuma

Voordat ik naar Costa Rica afreisde dacht ik echt dat ze van de Midden- amerikaanse landen redelijk ver ontwikkeld zouden zijn! Dat zijn ze inderdaad ook wel redelijk maar op het gebied van de wegen en het openbaar vervoer leven ze hier nog bijna in de Middeleeuwen.

Ongeloofelijk wat een hobbels en bobbels in de weg hier allemaal! Je moet je voorstellen dat Costa Rica een ontzettend mooi land is met velveel groen, oerwouden maar ook heel erg veel steile bergen! Woensdagochtend zijn we om 6 uur ´s ochtend vertrokken uit Santa Elena om naar t mooie strandplaatsje Tamarindo aan de Pacific coast af te reizen! Nou dat hebben we geweten! Eerst moesten we de bus met ongeveer 70 mensen de berg op met heel erg veel hobbels! Vanaf de berg had je ontzettend mooi uitzicht over alle valeien maar als je uit t raam direct naar beneden keek zag je n afgrond van ik denk een meter of 100 of zo! Annetje heeft niet zo heel erg snel de zenuwen in der buik maar met de natte wegen en de vele hobbels kreeg ik t wel! De Costaricanen daarin tegen waren alleen super relaxed dus moest me nergens druk over maken!

Toen dachten we dat we t gehad hadden maar nee hoor! 4 uur lang zaten we in de bus met ongeveer om de 2 meter n hobbel van een halve meter! Heb geloof ik 28 keer mijn hoofd gestoten, 10 keer n meter de lucht in geschoten en over mijn voeten en benen nog niet gesproken! Je moet je voorstellen dat ik bijna een blauwe tijger ben! hahhahah! Maar goed daarna nog 3 uur vele hobbels en waren we in Tamarindo! Bij het binnenrijden van t plaatsen was het amerikaanse surfdude gehalte al vrij hoog en kwam er achter dat dit echt niets voor mij is!

De volgende dag zijn we direct weer vertrokken naar Montezuma! Een heel lief idealistisch kustplaatsje ook aan de pacific! Heb hier n hostel aan t strand en heb t heerlijke vakantiegevoel! Ik denk dat ik tot maandag lekker blijf relaxe en dan vetrek naar Manuel Antonio om daar vele apen, vogels en andere mooie beesten te gaan aanschouwen!

Op dit moment ben ik niet meer aant reizen met die Canadese meiden! Reis nu met Ronald uit Rotterdam en t is heel gezellig! Veel lol maar ga maandag denk alleen verder! Het alleen reizen bevalt me wel maar mis n maatje! Wie weet ontmoet ik die snel!

Leuk om al jullie reacties te lezen! Super gaaf!

Nou tot snel en jullie horen snel weer van mij! De foto´s kan ik nog niet plaatsen want t internet en computers hier zijn zo traag! Nog ff wachte dus!

Tot snel amigos!

Adios! Annetje

• 05 November 2005 - 17:37

Marjan En Lennart:

Ja, ik ben dit keer de eerste met een reactie! Nou Annet, volgens mij kun je het daar nog wel een tijdje uithouden. Er is zo te lezen nog genoeg te bekijken en te beleven. Hopelijk vindt je snel een maatje waarmee je alle ervaringen mee kunt delen!

• 05 November 2005 - 17:38

Broeder:

Yezzz ben ik eindelijk de eerste die een bericht achter kan laten. Dus je hebt kennis gemaakt met het openbaar vervoer. Bereid je maar voor want in Nicaragua en Guatemala gaat het nog erger worden.

• 05 November 2005 - 17:44

Broeder:

Blijkbaar was mijn grote nicht me toch weer voor que pena

• 05 November 2005 - 18:09

Tante Uit Workum:

ik wens je heel wat moois te zien. en ik hoop dat je het erg naar je zin hebt, denk om de hobbels en bobbels.

• 05 November 2005 - 18:21

Gea En Nico:

he annet wat leuk dat je het zo naar je zin hebt ga nu maar lekker bruin worden en uitrusten dan kan je maandag weer fit beginnen zie al weer uit naar het volgende verhaal

• 05 November 2005 - 20:39

Willhageman:

wat geweldig om te lezen annet! ik zie het helemaal voor me! wij zitten bijna dagelijks nh ziekenhuis: oma heeft dr'heup door de kom door een val en onze buu had een tumor in haar hoofd: dus genieten en zoveel mogelijk! big hug will en...denk goed om jezelf xxx

• 06 November 2005 - 10:11

Martijn A:

Hee Annie!!
    Jaja, ik hoor het alweer... nog even en je bent net zo blauw als in Brazil!
    Geniet!
    Martijn

• 06 November 2005 - 10:19

Frouwkje:

he annet,wat een mooi verhaal echt genieten dus!rust maar lekker uit en ga er maandag weer voor!wij hebben vandaag een feesstje want we zijn alweer 13 jaar getrouwd!!
    veel plezier dikke tut ut balkxxxx

• 06 November 2005 - 10:36

Baukje En Bernard:

He,Annet dus helemaal bont en blauw maar je moet er wat voor over hebben he!!!!!Die blauwe plekken ben je zo weer vergeten door al dat moois wat je ziet onderweg.Wij hebben onze vorstin Beatrix van dichtbij mogen bewonderen ,ze was in de wieringermeer op bezoek en kwam dus ook in Slootdorp[je weet wel van ene hans ook met een feestje daar].Maar ja dat is al weer jaren terug ha ha ha .zeg heel veel plezier en geniet ervan dan doen wij dat ook.groetjes

• 06 November 2005 - 12:01

Elise:

He annetje! Zoals ik al had verwacht je hebt het super!!! Echt heel erg gaaf! Hoe is het met de blauwe plekken, gaat dat weer een beetje? Dat maatje die kom jij echt nog wel tegen, maar ook zonder red jij je wel! Nou meid geniet ervan en k blijf je volgen!! Dikke zoen!

• 06 November 2005 - 14:36

Beppe:

Hoi Annetje, Nou ik heb net je mail gelezen, wat leuk zeg!! Fijn dat het allemaal zo goed gaat met je. Beppe zat er wel wat over in, maar zo te horen gaat het allemaal goed! We zijn nu in Vleuten, want Jelle is jarig geweest. Veel liefs van beppe!!

• 06 November 2005 - 17:54

Madre:

Ha Netje
    Weer een mooi verhaal op de site. We zijn net terug uit Schier waar het erg gezellig was. Het eerste wat ik thuis deed was de computer aanzetten want ik hoopte dat er een berichtje van jou op zou staan. Wat ben je toch een bofkont(als is ie nu een beetje blauw) dat je het zo naar je zin hebt. Liefs, dikke kus en blijf voorzichtig!
    de madre

• 06 November 2005 - 18:19

Jannette:

Hey Annetje! Leuk al die belevingen. Begint nu ook echt te kriebelen in mijn buik om een leuke vakantie uit te gaan zoeken. Veel plezier!!

• 06 November 2005 - 20:17

Kim:

he grote nicht,wat beleef je allemaal mooie dingen!m'n mem leest het nu nog een beetje voor maar sommige woordjes kan ik zo al lezen!gaat steeds beter!we zijn lekker bij de griek wezen eten want m'n ouders waren vandaag 13 jaar getrouwd,dus feesie!!veel plezier met je reis en een dikke tut van je jongste nichie!!kim

• 06 November 2005 - 21:53

Marjon:

Heej Annetje!
    Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt daar! Vind het leuk om op deze manier op de hoogte gehouden te worden!
    xx Marjon

• 06 November 2005 - 22:07

Renate:

Ha die Annet,

Super om over jouw belevenissen te lezen. Geniet er van en zoek maar een leuk reismaatje. Wel zo gezellig. Doen wij ook, we zijn net met 4 heeeele leuke mensen een weekendje naar Schier geweest. Ook daar waren de fietspaden hobbelig, afgronden vielen mee. Morgen weer werken... Heel veel liefs,
    Renate

• 07 November 2005 - 00:06

Sander:

Nu snap ik die kop in de Telegraaf: "Blauwe dolfijn gespot in Tamarindo".
    He Aneet, leuke verslagjes!
    We reizen met je mee!
    Have fun!

• 07 November 2005 - 07:44

Freek:

Hey Annet het linkt echt allemaal super vet
    groetjes Freek

• 07 November 2005 - 08:15

Inge:

hey meis,
    Zo te horen vermaak je je nog prima!
    Ben benieuwd naar foto's!
    liefs Inge

• 07 November 2005 - 13:13

Lauk:

Heftige busrit baby! Leuk om je verhalen te lezen. Kusjes

• 07 November 2005 - 18:13

Annet:

He, het gaat nog steeds lekker lees ik, het is net als in Nederland, hier en daar een blauwe plek oplopen. haha. Je bent dus even een paar dagen aan het relaxen geweest, dat heb je ook wel verdient!! He Annetje voorzichtig daar bij al die wilde dieren en ik ben benieuwd naar het volgende verhaal!
    Dikke kus

• 08 November 2005 - 09:32

Gijs:

Hey Annet
    Leuk om zo je verhalen te lezen.
    heb een mooie tijd daar!
    geniet er van...
    wudder zul'n hier wel op Jochen passen..:)
    groetjes
    Gijs

• 09 November 2005 - 15:15

Bente:

Hey globetrotter!!!
    heb net je eerste verhaal gelezen!! Super spannend, indrukwekkend en leuk allemaal!! Heb natuurlijk weer haast (17:00 werken...)
    Volgende x een langere tekst!!
    Blijf opjezelf passen!
    Dikke kus, Bente

• 10 November 2005 - 20:46

Harrie:

He je hoest met je kontje nog steeds blauw blijf geniete we chatte wel weer es ffe groetn ut grunn

• 12 November 2005 - 10:43

M@rl1!:

Heey schwester!

Hoessie?
    Met mij alles top!
    Maar zo te horen heb jij het ook prima naar je zin!
    Ben k blij om!
    Tot op MSN!

Dikke x Selenie!

• 13 November 2005 - 20:31

Sabine:

Heerlijk om al je verhalen te lezen en weg te dromen naar dit prachtige continent! Veel liefs