PADI in the pocket! - Reisverslag uit La Libertad, El Salvador van Annet Romkema - WaarBenJij.nu PADI in the pocket! - Reisverslag uit La Libertad, El Salvador van Annet Romkema - WaarBenJij.nu

PADI in the pocket!

Blijf op de hoogte en volg Annet

31 December 2005 | El Salvador, La Libertad

Ik weet het, het heeft even geduurd maar hier is ie dan eindelijk, mijn nieuwe berichtje!

Vorige week heb ik denk de helft van de week doorgebracht onder water in de Caribische zee! Ik kan jullie zeggen das echt niet slecht! Ben vorige week zaterdag begonnen met mijn PADI! Eerst moest ik hiervoor weer eens flink aan de studie! Das eigenlijk best wel even pittig na ongeveer 6 maanden geen studieboek te hebben aangeraakt! Maar het is gelukt!

Alle begrippen zoals, squeeze, confined water, shallow water etc heb ik nu allemaal onder de knie. Het was eindelijk tijd om met mijn duikpak de wereld onder ons te verkennen! Echt geweldig! Eerst natuurlijk allemaal een beetje eng en helemaal met een astmapatientje zoals Annetje! Dit was echter helemaal geen probleem hoor! Ben namelijk van top tot teen gecontroleerd door een dokter!

Na tien minuten ben je gewend aan al dat rare apparatuur rondom je lichaam en kan je avontuur beginnen! Ik heb ik totaal 4 duiken gemaakt naar verschillende riffen, wrakken van schepen en zelfs een vliegtuig! Echt zo gaaf! Je hebt het gevoel dat je in een regenboog van geweldige vissen en koraal zwemt! We hebben zoveel gezien en zelfs een murray aal van anderhalve meter! Ben een beetje verslaafd geraakt aan het duiken! Mijn volgende duiken staan al gepland in Belize en Mexico!

Na al mijn duikervaringen ben ik samen met 3 canadeze meiden naar Copan/ Honduras gegaan om daar mijn eerste MAYA ruines te bekijken! Heel interessant om te zien hoe de MAYAs leefden en hoe ze hun steden hebben opgebouwd! Ontzettend slim moeten deze mensen zijn geweest!

Na Copan hebben we samen gisteren Honduras verlaten en zijn we naar La Libertad in El Salvador gegaan! We liggen nu heerlijk te genieten aan het strand met denk wel iets van 35 graden! Wil jullie even pesten want jullie hebben de heerlijke oliebollen, Beppes appelflappen en de nieuwjaarsrolletjes!

Dit geeft mij natuurlijk direct de mogelijkheid om jullie alvast allemaal een geweldig 2006 toe te wensen! Geniet van de jaarwisseling met alle champagne en oliebollen! Ga ik ook doen maar dan zonder oliebollen!

Moet nu gaan want moet nog naar de bank!

Tot snel!

Dikke kus! Annetje

• 31 December 2005 - 16:20

Willhageman:

in gedachten zien we jou onder het water tussen al die prachtige vissen, geweldig he? marcel heeft op curacao zn paddi gehaald en heeft daar ook prachtige foto's van. wij beginnen bijna aan de oliebollen en daarna proosten we op jou met de wijn die we vandaag van kees kregen, lief he? lieve annet een hele goede jaarwisseling toegewenst en beter aan het nw. jaar beginnen dan jij doet bestaat niet he? muchos besos will

• 01 Januari 2006 - 10:05

Tjerk:

Smak, zoen, SMAK! Gelukkig nieuwjaar!!!! En dat yo er mar lang getuge van weze maye! Erg lekkere jaarwisseling gehad hier in Nijmegen. En bij jou moet dat zo te horen ook wel gelukt zijn. Enuh o ja nu post ik dus het eerste bericht van 2006! Yeah

• 01 Januari 2006 - 13:42

Lore:

Hey Annet,
    Ik wens jou ook een ongelofelijk goed en gelukkig nieuwjaar toe!!! Het is werkelijk ongelofelijk wat jij daar allemaal meemaakt.
    x Lore.

• 01 Januari 2006 - 14:54

Pauline:

Hey Annet, wat gaaf zeg dat je gedoken hebt, echt super!! In ieder geval wens ik je een heel gelukkig en gezond 2006 toe!!

Liefs Pauline

• 01 Januari 2006 - 16:32

Jelle Bosman:

Hej annetje.
    jo ek volle lok en seine,

• 02 Januari 2006 - 08:10

Inge:

Gelukkig nieuw jaar!
    dikke kus

• 02 Januari 2006 - 11:44

Renske:

folle lok en seine dan mar,
    en :"sinne en wille kinnefolle tille"
    Dat is zo'n beetje jou levensmotto geloof ik deze periode. Veel plezier weer, we mailen!

• 02 Januari 2006 - 14:21

Ivanka:

he, jij natuurlijk ook een geweldig nieuwjaar. Die is in iedergeval heel goed begonnen daar. Geweldig je padi, kan me zelf alle spanning en mooie dingen er van herinderen. Kunnen we hier eens gaan duiken in de noordzee haha. Kan vast helemaal niet aan daar tippen. Geniet nog maar heel veel verder.
    Kus ivanka

• 02 Januari 2006 - 16:34

Elise:

Lieve Annet!! Een heeeeeeel super gaaf gezond 2006 gewenst! Dat je maar mag genieten van je avontuur, van Jochen en als je terug bent van de vele avonden stappen kletsen etc. met ons!! Dikke zoen en nog veel plezier!

• 02 Januari 2006 - 20:17

Annet En Jelly:

He Annetje. een heel gelukkig nieuwjaar!! Heb je het een beetje gezellig gehad? Dikke kus van de hele familie Moes

• 02 Januari 2006 - 20:19

Annet En Jelly:

• 02 Januari 2006 - 23:06

Lotte:

he annetje happy newyear!!
    jou nieuwe jaar begint goed daar onder de zon!!
    geniet ervan dikke kus

• 03 Januari 2006 - 17:41

Achternicht Annette:

Hey naamgenoot,

Groeten uit Seattle en een gelukkig 2006. Ik lees met plezier de avonturen van de tweede Romkema op (wereld) reis.

• 03 Januari 2006 - 20:32

Pam:

Hey Annetje, Happy new year!!!! Ik ben echt jalours als ik al die verhalen zo lees!SUPER! Geniet er nog even van want hier in Bredaatje is het maar een saaie boel hahaha.
    -X- Pam

• 04 Januari 2006 - 07:45

Lauk:

Hej Annetje!
    Wow sounds so lovely! Je reis lijkt wel 1 grote fijne lange droom:-) Heerlijk om al je verhalen te lezen. Zeker nu ik 5 dagen per week werk bij mn nieuwe baan! FF wennen hoor.
    Het beste voor 2006 lieverd.
    Take care!

• 04 Januari 2006 - 17:03

Padre:

He Netje leuk dat je even belde, Madre ook weer helemaal happy. zag je die komma trouwens? wij gaan er weer tegenaan in 2006! Bak nog maar effe lekker bruin!en maak veel plezier. Kusjes Moi

• 05 Januari 2006 - 05:38

Maaike:

Ha Annet!

Super om zo de verhalen te horen zeg!
    Happy New Year vanuit OZ!

X

• 05 Januari 2006 - 17:38

Gea Nico:

Hoi Annet nog een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2006 Wat goed dat je je duik diploma hebt gehaald je geniet vol op lezen we ga zo door xxxjes Gea Nico en kids